Jolly Mec pelletkachels

Wie is Jolly Mec?

Jolly Mec is een bedrijf wat al 40 jaar fabrikant is van haarden en pelletkachels.
Hierdoor zijn zij één van de oudste fabrikanten die pelletkachels produceert in Italië

Innovatie van Jolly Mec

Het woord innovatie is bij Jolly mec altijd aanwezig, zo hebben zij bijvoorbeeld enkel luchtdichte pelletkachels en een platte pelletkachel met een gebogen ruit in 90 graden.
Maar ook is er gewerkt aan een hout en pellet kachel in één systeem.
Dit systeem is dan ook nog eens aan de cv te koppelen en uiteraard lucht dicht.

logo van Jolly Mec

Waarom een luchtdichte pelletkachel?

Een luchtdichte pelletkachel heeft een groot voordeel tegenover pelletkachels die dit niet hebben.
Zo is er bijvoorbeeld als er sprake is van een woning waar een Wtw is ingebouwd of waar zich situatie’s voordoen zoals onderdruk door mechanische ventilatie geen problemen om deze pelletkachels te kunnen plaatsen.
Normale pelletkachels kunnen problemen geven aangezien er bij onderdruk lucht uit de inlaat kan worden gezogen of langs de ruit heen.
Dit zal bijvoorbeeld bij het opstarten rook in de kamer kunnen geven of een niet startende pelletkachel.
Ook geuren en fijnstof komen niet in uw kamer waardoor het een stuk prettiger wordt om te stoken op pellets.
De pelletkachels zijn gekeurd met het zogenoemde BBC keurmerk dus ook mensen met astma of luchtweg problemen zullen geen problemen ondervinden met deze toestellen.
De keuringen die op deze pelletkachels zitten zijn erg veelzijdig, dit is ook de reden dat deze pelletkachels wereldwijd worden geplaatst en geplaatst mogen worden.

Kwaliteit van de Jolly mec pelletkachel

De pelletkachels van Jolly mec worden gebouwd op de zwitserse manier, elke monteur heeft zijn eigen pelletkachel om aan te werken.
Aan het eind van de bouw komt zijn naam dan ook aan deze kachel gekoppeld.Het grote voordeel tegenover de massaproductie is dus ook dat er met veel meer rust en met eenmanshanden is gewerkt aan uw pelletkachel
U zult zien dat deze pelletkachel beter zijn afgewerkt en naadloos zijn gemonteerd.
Elke schroef heeft een gat met schroefdraad ipv een zelftapper waardoor er dus na onderhoud ook geen scheve panelen ontstaan of moeilijk te monteren onderdelen.

Luchtmeting

De pelletkachels van Jolly Mec werken met een luchtmetingsysteem, dit systeem zorgt ervoor dat de pelletkachel zichzelf bijstelt naar de juiste waardes.
Bijvoorbeeld bij mist is het nodig om meer trek te creëren, de Jolly mec zal dit opmerken en de trek opvoeren en bij hevige wind zelfs de trek naar beneden stellen.
Ook de verbranding van de pellets worden in de gaten gehouden waardoor u een perfecte schone verbranding heeft.

Binnenwerk in de Jolly mec van vermiculite

Het binnenwerk van de Jolly mec pelletkachel is van Vermiculite, deze materie zorgt ervoor dat de stookkamer goed op temperatuur blijft en ook de ruit beter schoon houd.
De hitte word hierdoor ook sneller in de warmtewisselaar gebracht waardoor u sneller uw kamer op temperatuur krijgt.

Jollymec platte pelletkachel

Geluidsarme pelletkachel

Het geluid van deze pelletkachels is zeer rustig en kalm, u hoeft dus niet bang te zijn voor het zogenoemde straaljager effect zoals sommige kachels kunnen geven, u bent zeker van een stille geruisloze pelletkachel!

Showroom

De pelletkachels van Jolly Mec vind u bij dealers die door de exclusief distributeur Euron kachels in Raalte zijn aangesteld.
Een dealer is opgeleid om met deze pelletkachel te mogen werken, zij moeten ook verplicht deze cursus afnemen om te mogen beginnen met de Jolly Mec.
De fabrieksshowroom vind u aan de Kaagstraat 13 in Raalte, deze is 6 dagen per week geopend.

Bekijk hier de modellen van Jolly Mec:

Vrijstaande pelletkachels
Inbouw pelletkachelsPelletkachel cv

Jolly Mec, Innovatie stopt nooit!