Pelletkachel

Pelletkachel

De pelletkachel krijgt steeds meer zijn plek in de Nederlandse woonkamer, Het voordeel is dat je steeds minder vaak hoeft uit te leggen wat voor energiezuinige kachel u in huis heeft gehaald.

Rendementen van 90% zijn geen uitzondering in de pelletkachel en de heerlijke hout warmte is heerlijk.
sommige bedrijven beloven een rendement van 94% dit is niet haalbaar op een din keuring, vaak zijn dit toestellen met een ce of nen keuring
In de jaren is er veel veranderd in de techniek van de pelletkachel, wij leggen u graag uit welke systemen er zijn.

Kiezen van een pelletkachel

Als u naar een pelletkachel gaat kijken is het verstandig om u goed te laten informeren en goed te laten uitleggen hoe zware kachel u dient te nemen.
Een te zware pellet kachel geeft last door teveel warmte in de kamer en zal vaak uitgaan om deze warmte, u heeft de pellet kachel toch niet om uit te zetten…

U zult versteld staan van de vele modellen welke onze showroom heeft, meer dan 12 merken brandend opgesteld en zelf proberen met de uitleg van ons erbij!
Ook kunt u hierdoor veel beter een keuze maken in het type kachel dan dat u enkel een merk ziet.
Neem eventueel de tekening van uw woning mee om de exacte kilowatts te meten.

Kiezen van type verwarming:

De pelletkachel kent in totaal 3 varianten, de traditionele pelletkachel met convectiesysteem, de kachel met puur straling en de pelletkachel cv.
Al deze type kachels staan in onze showroom zowel in vrijstaande als inbouw modellen.
Ook kunnen wij u helpen met het kiezen van de juiste verwarming, het beste is wel om de technische tekening van uw woning hiervoor mee te nemen.

De showroom is 6 dagen per week geopend en kan ook buiten openingstijden op afspraak worden bezocht.