Geluid van een pelletkachel

door | februari 23, 2015

Hoe belangrijk is het geluid van een pelletkachel

Aangezien een pelletkachel vaak bij u in de buurt staat in de woonkamer is het geluid van een pelletkachel wat deze produceert zeer belangrijk.
Er zijn veel verschillende merken pelletkachels en elk heeft zijn voor en nadelen.
Het geluid van een pelletkachel wordt bepaald door een aantal aspecten in de kachel zelf.
Zo is de keuze en kwaliteit van de ventilator zeer belangrijk, ook de manier van bevestigen dient mee in het geluid wat de pelletkachel gaat geven.

de warmte wisselaar is ook van belang bij het produceren van geluid of zogenoemde resonantie

Een warmtewisselaar met te kleine buizen geven meer tegendruk en uiteraard wordt hier dan ook resonantie door geproduceerd.
Vaak bij de hogere kwaliteit zijn deze buizen groter en is er een ander soort ventilator om een geluidsarme pelletkachel te creëren.Een pelletkachel cv geeft geen convectie geluid aangezien hier de meeste warmte naar het circuit net moet worden gevoerd.

Wilt u zich oriënteren op het geluid van een pelletkachel dan bent u van harte welkom op afspraak in onze showroom aan de Kaagstraat 13 in Raalte.
Ook is het mogelijk om via onze dealers de Dielle te zien branden.

Pelletkachel zonder ventilator

Er zijn ook pelletkachels te verkrijgen zonder ventilatoren deze zijn uiteraard zeer stil maar doen er ook langer over om de kamer te verwarmen.
Pak bijvoorbeeld Dielle deze heeft een ventilator maar die kan tot 65% van het vermogen stil staan en dus ook geen geluid produceren.
De ventilator die wordt gebruikt is van hoge kwaliteit en wordt de lucht door de wisselaar heen gezogen ipv gedrukt om geluid te voorkomen.
Deze pelletkachels werken sowieso geheel anders aangezien zij de pellets via de bodem aanvoeren als enig merk in de keuze van pelletkachels.
Ook is bij de Dielle pelletkachel een rustige vlam aanwezig aangezien deze pelletkachels geen asresten meer hoeven af te zuigen uit de branderbak maar deze gewoonweg over
de rand drukt, dit scheelt ook weer geluid.

Dielle pelletkachel dielle-werking

 

 

 

Heeft u vragen of wilt u iets bekijken kom dan gerust eens langs.