unieke pelletkachel van Dielle

door | februari 20, 2015

Heeft u het Dielle pelletkachel systeem al gezien?

deze unieke pelletkachel heeft namelijk geen normale aanvoer van pellets die in een branderbak vallen, nee de pellets worden bij de Dielle pelletkachel via de bodem naar binnen gedrukt.

Wat zijn de voordelen van een dielle pelletkachel met bodemvoeder?

De pelletkachel van Dielle hoeft slechts één keer per maand te worden gereinigd, dit is ideaal want een normale pelletkachel dient dit iedere week te hebben.
De keuze van pellets is niet relevant want er is geen branderbak meer aanwezig, ook kan de Dielle pelletkachel met meerdere brandstoffen werken dan enkel pellets.
De asresten worden automatisch over de rand gedrukt waardoor deze niet meer hoeft te worden afgezogen zoals bij de gewone pelletkachel.
Hierdoor is er ook een lagere snelheid van de rookgassen wat weer resulteert in een rustig houtvuur.Het rendement van deze toestellen ligt dan ook op 96%

Geluidsarme pelletkachel

De Dielle pelletkachel is een geluidsarm systeem, de ventilator kan tot 65% van het vermogen uit blijven staan en ook de pellets vallen niet meer in een branderbak.
Ook worden in de Dielle pelletkachel de meest stille ventilatoren en motoren gebruikt om het u zo aangenaam mogelijk te maken.

Besturing van de Dielle pelletkachel

De Dielle pelletkachel werkt met een Nederlandse besturing en kan op verschillende manieren worden aangestuurd zoals per smartphone, lcd display of zelfs via domotica systemen.
Het mooie is dat het u met onze smarphone app de kachel niet alleen kunt besturen maar ook ons (enkel bij toestemming) kunt laten kijken als u bijvoorbeeld overgaat op een andere brandstof zoals acai of kersenpitten.

het doven en opstarten van de Dielle pelletkachel

Een normale pelletkachel zal zijn vuur doven door de gehele branderbak leeg te branden en zelfs onverbrande deeltjes eruit zuigen.
De Dielle pelletkachel doet dit niet, deze stopt met de toevoer van pellets maar laat het as over de brandende pellets heen liggen zodat deze worden afgedekt.
Het grote voordeel is dat u binnen één minuut of tot zelfs vier uur kun starten zonder gebruik van de gloeipen.
Ook is daarom deze pelletkachel veel beter inzetbaar omdat hij een groot bereik van modulatie heeft.

Dielle pelletkachel type Libeccio Dielle pelletkachel