Nieuwe manier van stoken met een pelletkachel

werking pelletkachel

pelletkachel merken zijn er in vele getallen, echter de manier van stoken is in principe bij elk toestel hetzelfde.

De pellets vallen in een branderbak worden ontstoken en worden elke keer aangevuld.
De vlam is redelijk onrustig en ook de assen worden netjes uit de branderbak gezogen en als de pelletkachel uit moet zal hij volledig de branderbak leegblazen en alle warmte de kamer in brengen.

Op zich niks mis mee maar de wereld is niet voor niets veranderd door uitvindingen.

Dan stellen wij u bij deze nu voor aan de bodemvoeder van Dielle.

Dielle Logo

De bodemvoeder van Dielle heeft een volledig ander manier van werken dan de reguliere pelletkachel!

De pellets worden vanuit de bodem naar boven gedrukt en worden onstoken, als de kachel uit moet gaan stopt de toevoer van pellets en laat de pelletkachel het vuur enigzins stikken.
Hierdoor wordt een as laag over de pellets gebracht en kan de pelletkachel tot wel 4 uur na het doven starten zonder enig gebruik te maken van gloeipennen.Dus niet meer een afkoelfase van 25 minuten maar een rustige fase waarin de kachel rustig afkoelt en geen ventilator meer draait.

As in de brander

Het as wat zich in de brander verzameld wordt door nieuwe pellets aan de kant gedrukt en valt van de brander af, u heeft dus een breed vuur met een mooie uitloop op as.
Normaal als het as wordt afgezogen gaan er bij de traditionele pelletkachel ook wel eens niet volledig verbrande deeltjes mee uit de brander.
Bij het systeem van Dielle is dit dus absoluut niet nodig en is de vlam hierdoor ook rustig als een houtvuur.

Onderhoud

Het onderhoud van deze pelletkachels ligt door de bodemvoeder een stuk lager dan bij de traditionele pelletkachel, reken bij deze pelletkachels op een onderhoud van 1x per maand.
Geen branderbak meer reinigen, keuze van pellets niet meer relevant.
Geen vliegend as meer door de hele brandkamer.

Rendement

dielle-werking

Het rendement van de pelletkachel met gepatenteerde bodemvoeder is maximaal 96% aangezien de rookgassen vele malen langzamer door de wisselaar stromen dan normale versie’s
er is echter wel een klein verlies aan deze wisselaar, als de rookgassen te koud worden gaat de rook langs een andere weg om condensatie te voorkomen.
Dit moet om een gezond kanaal te kunnen bewaren.

De modellen van Dielle zijn:

Pelletkachel Dielle Libeccio Dielle pelletkachel type Libeccio Dielle Libeccio Dielle Tube kanalisatie Dielle pelletkachel kanalisatie Dielle Ostro 80 Dielle Ostro pelletkachel Dielle pelletkachel Scirocco Dielle pelletkachel Scirocco 60